- Wartość odżywcza:
 - 255,5 kcal, białko: 11 g, tłuszcz: 13,9 g, węglowodany: 19.8 g
 
- garść liści sałaty (użyłam masłowej)
 - 2 rzodkiewki
 - ogórek małosolny (lub świeży – wedle uznania)
 - 2 ogórki gruntowe
 - 5 pomidorków koktajlowych
 - kilka różyczek brokuła
 - 2 łyżki ciecierzycy ze słoika/z puszki/ugotowanej
 - łyżka oliwy
 - sól, pieprz
 - łyżeczka sezamu
 
Różyczki brokuła ugotować, najlepiej na parze. Ogórki gruntowe obrać. Pomidorki przekroić na połówki, ogórki pokroić w kostkę, a rzodkiewki w półplasterki. Na talerzu umieścić porwane liście sałaty, a na niej pozostałe warzywa. Polać oliwą, oprószyć solą i pieprzem, posypać sezamem.
W wersji błyskawicznej można użyć oliwy – tak jak w przepisie, a jak macie więcej czasu, to można przygotować sos winegret, np. z tego przepisu.

								