Batat i marchewka z „fetą”

  • Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 449,4 kcal, białko: 10,8 g, tłuszcz: 21,2 g, węglodowany: 56,4 g

1 porcja:

  • 1 batat
  • 1 marchewka
  • łyżka oliwy
  • curry, pieprz/chilli, sól
  • 1/2 op. sera typu śródziemnomorskiego z suszonymi pomidorami w oleju (bez nadmiaru oleju) (40 g) lub prawdziwy kozio-owczy ser feta

Batata obrać, pokroić jak na frytki. Marchewkę obrać, pokroić na plasterki. Wymieszać warzywa w misce z oliwą i przyprawami.

Ułożyć warzywa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-30 min. w 180 st. (może być z termoobiegiem).Upieczone warzywa posypać serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.