- Wartość odżywcza:
- 363,5 kcal, białko: 11,7 g, tłuszcz: 11,4 g, węglowodany: 51,7 g
- 60 g kaszy gryczanej
- łyżka oliwy lub oleju rzepakowego
- ząbek czosnku
- szczypiorek lub dymka
- 1/2 papryki (np. 1/4 papryki czerwonej i 1/4 papryki żółtej)
- garść ugotowanej fasolki szparagowej (np. zielonej)
- sól, pieprz, świeże zioła (np. tymianek)
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie.
Na oliwie zeszklić czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać posiekany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić 5 min. na małym ogniu (w razie potrzeby dolać odrobinę wody).
Dodać fasolkę i ugotowaną kaszę, wymieszać.
Przyprawić obficie pieprzem i udekorować ziołami.
Pyszne.👍😀Korzystam często z tego przepisu. Ostatnio dodaję jeszcze kilka pomidorków koktajlowych.
Super, cieszę się 🙂
Pyszności….:)