- Wartość odżywcza:
- 479,3 kcal, białko: 13,8 g, tłuszcz: 42,1 g, węglowodany:12,7 g
- garść liści rukoli
- garść kiełków, np. rzodkiewki
- pomidor (ja najbardziej lubię obrane pomidory, a przy krojeniu usuwam nadmiar soku i pestek) pokrojony w ósemki
- 2 pomidory suszone w oleju pokrojone na mniejsze kawałeczki
- kilka oliwek pokrojonych w krążki
- 1/2 kuli mozzarelli (ok. 50-60 g) pokrojonej w kosteczkę
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- świeże zioła, np. bazylia
Na talerzu ułożyć rukolę, kiełki, na nich ułożyć pomidora, pomidory suszone, oliwki, mozzarellę. Wszystko polać oliwą, doprawić solą i pieprzem i udekorować świeżymi ziołami.