Szparagi z kozim serem

  • Wartość odżywcza 1 porcji (całość = 2 porcje):
  • 254,7 kcal, białko: 16 g, tłuszcz: 19,9 g, węglowodany: 4,2 g

2 porcje:

  • pęczek szparagów (ok. 500 g, w tym ok. 300 g części jadalnych – bez zdrewniałych końców) – tym razem użyłam białych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • przyprawy: sól, pieprz, curry
  • ok. 100 g twardego sera koziego pokrojonego w kostkę
  • świeże zioła, np. bazylia

Szparagi pokroić na krótsze części i wymieszać w misce z oliwą, czosnkiem i przyprawami. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec ok. 10 min. w 180°C.

Upieczone szparagi wymieszać z serem kozim, posypać ziołami.

2 thoughts on “Szparagi z kozim serem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *