Sałatka z porzeczkami i żurawiną

  • Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 254,7 kcal, białko: 5,6 g, tłuszcz: 16,9 g, węglowodany: 23,1 g

Sałatka z porzeczkami i żurawiną2 porcje:

  • 2 garście rukoli (lub innej sałaty)
  • 1/2 szklanki porzeczek (np. czerwonych)
  • garść suszonej żurawiny (najlepiej niesiarkowanej) ok. 30 g
  • garść orzeszków ziemnych ok. 30 g
  • sos: 2 łyżki oliwy, łyżka soku z cytryny, niepełna łyżeczka miodu, pieprz

Orzeszki uprażyć na suchej patelni.

Wymieszać składniki sosu.

Rukolę posypać porzeczkami, żurawiną i orzeszkami. Polać sosem.

Mniam! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *