- Wartość odżywcza:
 - 348,4 kcal, białko: 18,2 g, tłuszcz: 25,3 g, węglowodany: 16,4 g
 
- garść liści sałaty (użyłam rzymskiej)
 - ogórek gruntowy
 - ogórek małosolny
 - 2 garście pokrojonych różyczek kalafiora
 - 2 plastry fety (60 g)
 - łyżka oleju rzepakowego
 - kurkuma, sól, pieprz
 - łyżka ziaren słonecznika
 - opcjonalnie: świeże zioła/szczypiorek/piórka cebuli
 
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony kalafior, przyprawić solą, pieprzem i kurkumą i smażyć 2-3 min., mieszając. Podlać wodą i smażyć jeszcze 3-5 min., co jakiś czas mieszając.
Ogórka świeżego obrać i wraz z małosolnym pokroić w kostkę.
Na talerzu ułożyć sałatę, ogórki, kalafior. Posypać pokruszoną fetą i ziarnami słonecznika. Oprószyć solą i pieprzem. Opcjonalnie dodać świeże zioła/szczypiorek/piórka cebuli.

								