- Wartość odżywcza:
- 462,4 kcal, białko: 14,7 g, tłuszcz: 17,7 g, węglowodany: 63,7 g
- kuskus (np. około 50 g)
- garść migdałów (np. ok. 30 g)
- cynamon
- jabłko
- łyżka wody
- łyżka otrębów
Kuskus lekko posolić, dodać cynamon i przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Migdały wrzucić do małego garnka i uprażyć (czyli podgrzewać kilka minut, aż zacznie uwalniać się piękny zapach :-)).
Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę jabłko, dolać odrobinę wody i dusić, aż jabłko zmięknie.
Wymieszać z cynamonem i otrębami. Dodać do kaszy.
Szybki, lekki, smaczny i pożywny posiłek. Kuskus można zastąpić – cenniejszą w składniki odżywcze – kaszą jaglaną.
moje śniadanie:) tylko że z kasza jaglaną i otrębami gryczanymi.
polecam też kasze jaglana smażoną z bananem rewelacja:)