Kasza gryczana z fasolką mamut, serem kozim i pomidorami suszonymi

  • Wartość odżywcza:
  • 549,9 kcal, białko: 22,6 g, tłuszcz: 14,7 g, węglowodany: 77,4 g

Kasza gryczana z fasolką mamut, serem kozim i pomidorami suszonymi1 porcja:

  • kasza gryczana niepalona (np. 80 g suchej) –> można zastąpić zwykłą paloną, ale jest nieco mniej wartościowa niż niepalona
  • kilka (np. 8) strąków fasolki mamut –> można zastąpić zwykłą szparagową
  • ser kozi ok. 40 g
  • 3 pomidory suszone (użyłam takich suchych, nie z oleju)
  • sól, pieprz
  • świeże zioła, np. natka pietruszki

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Fasolkę pokroić na krótsze kawałki (przy okazji pozbawiając strąki końcówek) i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Pomidory pokroić w paseczki.

Wymieszać wszystkie składniki. Oprószyć hojnie pieprzem, posypać świeżymi ziołami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.