Jogurt z granatem i tahini

  • Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 378,3 kcal, białko: 14,2 g, tłuszcz: 16 g, węglowodany: 47,9 g

1 porcja:

  • jogurt naturalny 180 g (w wersji bezmlecznej można zastąpić jogurtem kokosowym bez cukru)
  • ziarenka z 1/4 granatu
  • 3 łyżki płatków owsianych (w wesji bezglutenowej trzeba wybrać płatki z oznaczeniem „bezglutenowe”)
  • łyżka wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • łyżka tahini
  • cynamon (najlepiej cejloński)

Składniki wymieszać i zjeść 🙂

Ps. Jogurt, granat, syrop klonowy i tahini to kluczowe składniki; wiórki kokosowe, płatki owsiane i cynamon można pominąć.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *