- Wartość odżywcza całości:
 - 478kcal, białko: 13,1g, tłuszcz: 30,2 g, węglowodany: 38,9 g 

 - 50 g kuskusu
 - 8-10 pasków cukinii (uzyskanych przy pomocy obieraczki)
 - łyżka oliwy
 - przyprawy: sól, pieprz, kumin, curry
 - 2 łyżki soku z limonki i skórka starta z limonki (można zastąpić cytryną)
 - 2 plastry fety
 - 2 pomidory suszone
 
Kuskus wymieszać z przyprawami i przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wymieszać z sokiem i skórką z limonki. Paski cukinii wymieszać z oliwą i przyprawami. Upiec na blasze wyłożonej pergaminem (180°C, 10 min.) lub usmażyć na patelni teflonowej (bez dodatkowego tłuszczu).
Ser pokroić w kostkę, pomidory posiekać na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki.
