Placki z otrębów i twarogu

  • Wartość odżywcza wszystkich 6 placków (bez dodatków):
  • 431,6 kcal, białko: 29,6 g, tłuszcz: 25,6 g, węglowodany: 19,7 g

W Internecie krąży mnóstwo wersji przepisów na placki z diety Dukana. Choć tej diety absolutnie nie polecam, to te placki są całkiem fajne – łatwe do zrobienia i smaczne. Oto moja wersja:

Placki z otrębów i twarogu1 duża porcja lub 2 małe (wyszło mi 6 placków):

  • 2 jajka
  • 6 łyżek otrębów (użyłam owsianych)
  • 2 łyżki półtłustego twarogu (ok. 60 g)
  • łyżka oleju rzepakowego do smażenia

do podania: miód, owoce (np. winogrona i truskawki), orzechy laskowe

Jajka roztrzepać w miseczce, wymieszać z otrębami i twarogiem.

Na patelni rozgrzać olej, wykładać łyżką niewielkie placki i smażyć obu stron do zrumienienia.

Podawać z miodem i owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *