- Wartość odżywcza:
- 196,3kcal, białko: 9,2 g, tłuszcz: 15,3 g, węglowodany: 7,8 g
- pomidor
- kilkanaście cienkich plasterków cukinii
- jajko
- łyżka oliwy
- przyprawy: sól, pieprz, curry
Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki.
Pomidora zalać wrzątkiem na 2 minuty, przelać zimną wodą, obrać i pokroić w plastry.
Plastry cukinii wymieszać z oliwą i przyprawami. Usmażyć z obu stron na patelni.
Plastry warzyw i jajka ułożyć na talerzu (np. tak, jak na zdjęciu). Opcjonalnie: posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować zielonymi listkami.
Smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska! Pomidora można oczywiście nie obierać – jak kto lubi 🙂