- Wartość odżywcza 1 porcji:
 - 498,5 kcal, białko: 13,1 g, tłuszcz: 26,6 g, węglowodany: 49,4 g
 
- garść fasolki szparagowej (żółtej, zielonej lub mieszanej)
 - łyżka masła
 - łyżeczka otrębów (np. żytnich)
 - curry
 - pomidor (np. malinowy)
 - 1/4 papryki czerwonej
 - kilka oliwek (np. zielonych)
 - łyżeczka oliwy
 - przyprawy: oregano suszone, pieprz, bazylia świeża
 - 4 małe kromki pieczywa
 - kanapkowy serek kozi
 
Odciąć końcówki fasolki i ugotować ją w lekko osolonej wodzie (nie rozgotowywać, powinna pozostać jędrna i krucha). Na patelni rozpuścić masło, wsypać otręby i zamieszać. Dodać ugotowaną fasolkę, posypać curry i dokładnie wymieszać. Smażyć chwilę mieszając (aż otręby i masło dokładnie oblepią fasolkę).
Pomidora i paprykę pokroić w kostkę, oliwki przekroić na połówki. Wymieszać z oliwą, oregano i porwanymi listkami bazylii (nie dodawałam już soli, bo w zupełności wystarczyły mi słone oliwki).
Kromki pieczywa (można opiec w tosterze) posmarować serkiem kozim, udekorować listkami bazylii.
Smacznego!

								