Koreczki – mix

Koreczki to świetna przekąska na imprezy. Czasem brakuje pomysłów na składniki. Poniżej przedstawiam swoje propozycje. Użyłam następujących składników:

  • mozzarella w małych kuleczkach
  • ser żółty
  • kabanosy
  • oliwki zielone i czarne
  • papryka
  • ogórki konserwowe
  • cebulka konserwowa
  • marchewka konserwowa
  • i oczywiście: wykałaczki

Koreczki z mozzarellą, oliwkami i papryką:

  • mozzarella w małych kuleczkach 1 op. 125 g
  • oliwki czarne i zielone
  • papryki czerwone (pokrojone w kwadraty lub np. tak jak na zdjęciu – w gwiazdki – przy pomocy foremki do ciasteczek :-))
  • Koreczki z serem żółtym, marchewką konserwową i cebulką konserwową:
  • ser żółty pokrojony w kostkę
  • marchewka konserwowa (z puszki), ewentualnie pokrojona na krótsze kawałki
  • cebulka konserwowa
  • Koreczki z marchewką konserwową i kabanosem:
  • marchewka konserwowa (z puszki), ewentualnie pokrojona na krótsze kawałki
  • kabanosy pokrojone na krótkie kawałki
  • Koreczki z kabanosem, serem żółtym, oliwkami i ogórkiem konserwowym:
  • kabanosy pokrojone na krótkie kawałki
  • ser żółty pokrojony w kostkę
  • oliwki czarne i zielone
  • ogórki konserwowe pokrojone w grube plastry
  • Koreczki z kabanosem, ogórkiem konserwowym i oliwkami:
  • kabanosy pokrojone na krótkie kawałki
  • ogórki konserwowe pokrojone w grube plastry
  • oliwki czarne i zielone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*